Höglandos Vittra Von Vettet

Man ska int skriva för ofta, men ibland måste man ju göra undantag!
Nu är det så här att jag har fått en ny vän, en alldeles speciell liten flicka. Hon har tjockt vitt hår och ögon mörka som natten. När hon tittar på mig med bus i ögonen för att sen ta ett rejält tag om min arm vet jag att det är hon som kommer vara min allra bästa vän i vått och torrt. Hon kommer alltid finnas vid min sida, hon litar på mig till fullo.
Förhoppningsvis får jag många långa år tillsammans med henne, fyllda med glädje!
Den varelse som jag kallar för hon är min alldeles egna lilla Vittra, min egen lilla hund.
Jag vill inte säga att jag äger henne, vi ska äga varandra.
Lyckan som jag känner för henne är helt obeskrivlig. Jag har alltid önskat mig en hund som jag kan kalla min men aldrig skulle jag ha kunnat föreställa mig hur det faktiskt känns.
Jag är inte säker på att jag fattat att hon kommer finnas vid min sida från och med nu. Varje gång jag ser henne känns det som att jag ska explodera, det är helt oöjligt att förstå att hon är min, lika mycket som jag är hennes.

Lite om Vittra då
Vittra Von Vettet (Vittra) är en vit herdehund (vit schäfer), hon kommer från en kennel i Örnsköldsvik, Höglandos, tyvärr får jag väl säga eftersom att jag helst hade sett att dom bodde lite närmre (trevligare uppfödare får man leta efter!) men förhoppningsvis kommer vi träffas på tävlingar och utställningar.
Vittra är ett busfrö utan dess like. Dom första dagarna var hon dock lite spak och jag var lite orolig att hon skulle vara mesig, men till min stora glädje visar det sig efter en dryg vecka att lillVittra inte alls var så mesig, nej hon fick bestämt byta smeknamn till vildVittra. Hon ska nu utforska allt som finns, inklusive grannarnas tomter och hundar. Hon är otroligt duktig på att hitta döda fåglar, där bara skelett och någon enstaka fjäder finns kvar.
Vittra är otroligt lyhörd, minsta lilla nej hör hon, dock kanske hon inte alltid har riktigt tid att lyssna på det.

Vad kommer jag då vilja göra tillsammans med lilla Vittra Von Vettet?
Först och främst kommer jag att se till att hon kan följa med vart som helst, kunna träffa alla trevliga typer. Sen håller jag hennes fratid lite öppen, jag själv är intresserad av lydnad och bruks sen är jag även öppen till att gå med på vad jag märker att hon verkligen gillar spelar faktiskt ingen roll vad det är, en glad och välående Vittra är mitt toppmål. Sen har jag ju även i bakhuvudet att pappa Aipo är norsk utställningschampion så jag kommer nog att intressera mig rätt så rejält för utställning.

Jag har gruvat mig en hel del för att skriva detta inlägg eftersom att jag helst hade velat ta med varenda liten detalj (första promenaden, första måltiden osv..) och eftersom att jag vet att det är helt omöjligt att få med varenda sak så vet jag även att jag omöjligt kan bli helt nöjd med inlägget. Men nu tror jag trots allt att jag fått med det viktigaste, att JAG har skaffat hund!!

Jag har planer på att göra en ny blogg, en blogg där jag bara skriver om min älskade lilla vän.

Nej nu är det nog
Godnatt!


RSS 2.0